19 Nisan 2010 Pazartesi

Alex ve derbiler

Dün akşam oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine yine Alex damgasını vurdu. Türkiye'deki ilk sezonundan bu yana Alex'in derbi performanslarını ve Alexsiz Fenerbahçe'yi mercek altına aldık bu kez...

Alex vs Galatasaray
Alex ve Galatasaray 12 Aralık 2004'te oynanan ve Galatasaray'ın 1-0'lık galibiyetiyle tamamlanan maçtan bu yana 13 kez karşı karşıya gelmişler. Fenerbahçe bu maçlardan 7'sini kazanmış, 1 beraberlik, 5 de yenilgi almış. Attığı 19 yediği 15. Bu maçlarda Alex'in 6 golü ve 5 sarı kartı var.
Alex'in oynamadığı 4 maçta ise Fenerbahçe 3 galibiyet ve 1 beraberlik almış. Attığı 7 gole karşılık kalesinde gördüğü gol sadece 2.

Alex vs Beşiktaş
30 Ekim 2004 tarihinde oynanan ve Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile tamamlanan maç Alex'in ilk derbisi. O derbiden bugüne dek Alex 16 kez Beşiktaş'a karşı forma giymiş. Bu maçlarda Fenerbahçe 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi almış. Attığı 25 gole karşılık kalesinde gördüğü gol sayısı 22. Alex bu maçlarda Beşiktaş'a 9 gol atarken 3 kez sarı kart görmüş. Bir başka deyişler Alex Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbilerindeki gollerinin %36'sını atmış.
Alex'in oynamadığı maçlarda ise Fenerbahçe Beşiktaş'a karşı 1 galibiyet ve 1 yenilgi alırken 2 gol atıp 2 gol de yemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Futbolla ilgili farklı istatistikleri, rakamları üretmeyi ve bunu tüm futbol seven insanlarla paylaşmayı amaçlıyoruz. Kaynak belirterek istediğiniz gibi kullanabilirsiniz hatta bu bizi daha da mutlu eder. Pek çok rakam anonim bilgi olmasına karşın derlemek, bir araya getirmek ve yorumlamak da bir çaba istiyor. En azından SLOEG (Super League of Extraordinary Gentlemen) adını zikrederseniz yeterli olur bizim için...